Hoe maak je een WordPress website in 6 stappen?

Hoe maak je een WordPress website in 6 stappen?

Laptop op een bureau

Het maken van een WordPress website vanaf nul lijkt misschien ontmoedigend, maar dat hoeft het niet te zijn! Met een beetje tijd en moeite kan iedereen een professioneel ogende website maken met dit populaire platform. In deze blogpost doorlopen we de zes stappen die je moet nemen om zelf een WordPress website te maken

Stap één: kies je domeinnaam en hostingprovider

Voordat je een WordPress website kunt maken, moet je een domeinnaam kiezen en je aanmelden bij een webhosting provider. Je domeinnaam is de URL die mensen zullen gebruiken om toegang te krijgen tot je site (bijv. www.example.com). Zodra je een domeinnaam hebt gekozen, moet je een webhosting provider vinden die je site kan hosten. Wij adviseren WordPress VIP voor hosting op bedrijfsniveau of WP Engine voor kleine bedrijven en individuele sites. 

Stap twee: Installeer WordPress 

Nu je een domeinnaam en een webhosting account hebt, is het tijd om WordPress te installeren! Je kunt dit eenvoudig doen via het controlepaneel van je webhosting (cPanel) of met de hulp van een medewerker van de klantenservice. Zodra WordPress is geïnstalleerd, kun je inloggen op je site en beginnen met het creëren van inhoud. 

Stap drie: Kies een thema 

Een van de geweldige dingen van WordPress is dat er duizenden thema’s beschikbaar zijn voor gebruik op je site. Een thema is eigenlijk een vooraf ontworpen sjabloon dat de algemene look en feel van je site bepaalt. Er zijn thema’s beschikbaar voor elk type website, van persoonlijke blogs tot e-commerce winkels. Om het perfecte thema voor je behoeften te vinden, raden wij je aan de WordPress Theme Directory door te bladeren of contact op te nemen met een professionele thema-ontwikkelaar zoals Enterprise WP. 

Stap vier: Maak je pagina’s en berichten 

Nu je een thema op je site hebt geïnstalleerd, is het tijd om inhoud te gaan maken! In WordPress zijn er twee soorten inhoud: pagina’s en berichten. Pagina’s zijn statische stukken inhoud die niet vaak veranderen (bv. je Over pagina). Berichten zijn dynamische stukken inhoud die in omgekeerd chronologische volgorde worden weergegeven op je startpagina (bijvoorbeeld blogartikelen).

Om een nieuwe pagina of post te maken, log je in op je WordPress Dashboard en navigeer je naar respectievelijk de pagina- of post sectie. Van daaruit kun je nieuwe pagina’s of berichten toevoegen door de vereiste velden in te vullen en op “Publiceren” te klikken Als je meer controle wilt over het ontwerp van je pagina’s of berichten, raden we je aan de Advanced Custom Fields plugin te gebruiken. Met deze plugin kun je aangepaste velden (bijv. afbeeldingen, video’s, enz.) toevoegen aan elke pagina of bericht op je site 

Opmerking: Weet je niet zeker hoe je Advanced Custom Fields moet gebruiken? Geen probleem! Ons team heeft een gemakkelijk te volgen gids samengesteld over het gebruik van deze krachtige plugin. 
Een WordPress website maken hoeft niet moeilijk te zijn – volg gewoon deze zes eenvoudige stappen! Met een beetje tijd en moeite kan iedereen een prachtige website maken met dit populaire platform. Voor meer informatie kun je terecht op https://stuurlui.nl.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *