Een verstopt toilet: Hoe repareer je het zelf en wanneer bel je een specialist?

Een verstopt toilet: Hoe repareer je het zelf en wanneer bel je een specialist?

point42.nl

Een verstopt toilet is een veel voorkomend loodgieters probleem dat kan worden verholpen door enkele eenvoudige stappen te volgen. Als de verstopping niet te ernstig is, kan je deze misschien zelf verhelpen met een ontstopper of een slang. Als de verstopping echter ernstiger is, zal je een specialist moeten inschakelen om de afvoer voor je te reinigen. In deze blogbijdrage bespreken we hoe je een verstopt toilet kunt repareren en wanneer het nodig is om een specialist in te schakelen.

Manieren om je toilet zelf te ontstoppen

Er zijn een paar manieren om zelf je toilet te ontstoppen. De meest gebruikte methoden zijn ontstopper en tuinslang. Als de verstopping niet te ernstig is, kan je proberen een ontstopper te gebruiken. Zet de ontstopper over het afvoerputje en duw en trek hem op en neer totdat de verstopping is losgekomen. Als dit niet werkt, kan je ook een slang gebruiken. Wat ook kan werken is het gebruik van baksoda en azijn, je strooit eerst een pak baksoda in het toilet en hier gooi je een hele fles azijn overheen. Dit moet je vervolgens een paar minuten laten inwerken, baksoda geeft samen met azijn namelijk een chemische reactie. Na het inwerken giet je een emmer heet water erbij en laat je je toilet een nacht met rust. Er zijn dus verschillende manieren om je toilet zelf te ontstoppen. Als de verstopping echter ernstiger is, zal je een specialist moeten inschakelen. 

Wanneer moet je een specialist inschakelen?

Een loodgieter kan een slang of een waterstraal onder hoge druk gebruiken om de afvoer te ontstoppen. Verstoppingen die worden veroorzaakt door boomwortels of grote voorwerpen kunnen moeilijk en duur zijn om te verhelpen. Als je niet zeker weet of je voor jouw verstopping een specialist nodig hebt, kan je deze het beste inschakelen voor een evaluatie. Zij kunnen je vertellen wat er gedaan moet worden en hoeveel dat gaat kosten.

Kortom, er zijn verschillende manieren om je toilet zelf te ontstoppen. Als de verstopping echter ernstiger is, zal je een specialist moeten inschakelen. Loodgieters hebben het gereedschap en de ervaring die nodig zijn om afvoeren snel en efficiĆ«nt schoon te maken. Aarzel dus niet om er een in te schakelen als je te kampen hebt met een verstopt toilet! 

point42

Website:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *