Zakelijke belangen en sport combineren

Zakelijke belangen en sport combineren

De sportwereld en de zakelijke wereld zijn al eeuwenlang nauw met elkaar verbonden. Om nog maar te zwijgen over de politiek. Zelfs de oude romeinen gebruikten sporten als wagenrennen of gladiatorengevechten om reclame te maken en om zichzelf te promoten. 

Sporten zijn het perfecte uithangbord voor bedrijven om snel een grote groep mensen te bereiken. Bij grote sportwedstrijden worden duizenden of zelfs miljoenen euro’s neergelegd voor een banner of een reclamespot op tv of radio. Veel ondernemers zijn op zoek naar manieren om hun merk te verstevigen en hun producten bij de doelgroep aan de man te brengen. En dat kan ook wanneer je geen enorme budgetten hebt!

Bedenk eerst goed wat je doelgroep is

Sportevenementen zijn de ultieme manier om snel veel mensen te bereiken. Dat vraagt altijd om een investering en daarom is het erg belangrijk om eerst te kijken naar je doelgroep. Heb je bijvoorbeeld vooral veel lokale klanten om komen ze uit het hele land? Heb je een b2b business of verkoop je rechtstreeks aan consumenten? Belangrijke vragen die je helpen om de juiste investering te doen waar jij het meeste aan hebt.

Investeren in lokale sportevenementen

Wanneer het gros van je klanten uit de buurt komen kun je sportevenementen mooi gebruiken om meer naamsbekendheid op te bouwen. Van het sponsoren van shirtjes voor het lokale voetbalteam of een bord met je bedrijfsnaam aan het veld, tot het sponsoren of opzetten van lokale toernooien voor bijvoorbeeld scholen.

Investeren in nationale en b2b exposure met sportwedstrijden

Wanneer je klanten meer verspreid over het land zitten of wanneer je vooral afhankelijk bent van bedrijven, heb je ook verschillende opties om je bedrijfsnaam onder de aandacht te brengen. Je kunt denken aan reclamespots tijdens belangrijke wedstrijden maar daar hangt een flink kostenplaatje aan. In plaats daarvan kun je bijvoorbeeld ook de sportprijzen sponsoren. Deze kun je personaliseren waardoor jouw bedrijfsnaam prominent op de voorkant prijkt. Je kunt er ook voor kiezen om een bedrijventoernooi te organiseren, compleet met mooie banners, shirtjes en sportprijzen!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *