Zo geef je je woning een zomerse uitstraling

Zo geef je je woning een zomerse uitstraling

point42.nl

Als de zomer straks weer begint, betekent dat dat de dagen weer langere en lichter worden.. Hoe fijn is het dan om te genieten van de zon die heerlijk in je kamer schijnt. Dat is natuurlijk extra comfortabel wanneer je huis zelf ook een zomerse sfeer uitstraalt. Benieuwd hoe je de zomer in huis kunt halen? Lees dan zeker onderstaande tips. 

Schoonmaken

Voordat je begint met het aanpassen van je interieur, is het raadzaam eerst je huis goed op te ruimen en schoon te maken. Je zult merken dat je huis gelijk een stuk frisser aanvoelt. En ze zeggen natuurlijk niet voor niets dat een opgeruimd huis ook zorgt voor een opgeruimd hoofd. Een win-win dus. Gooi ook spullen weg die je eigenlijk al heel lang niet gebruikt hebt. Vaak liggen er meer spullen in je huis dan je eigenlijk door hebt, puur omdat je de helft vaak niet eens meer nodig hebt of al jaren geleden vervangen hebt door iets anders. En dat is niet alleen jammer van de ruimte die die spullen in beslag nemen, het is ook niet rustgevend voor je hoofd. Ga dus eens een keer goed je huis bij langs, ruim goed op, maak schoon en gooi weg wat je niet meer gebruikt. Ook kun je achterstallig onderhoud eerst wegwerken, zodat je met een goed gevoel de rest van je interieur kunt opknappen. Wanneer er hierbij per ongeluk gevaarlijke vloeistoffen worden verspild of er sprake is van lekkage, is het belangrijk om absorptiekorrels te gebruiken. Deze absorptiematerialen kunnen chemicaliƫn, zuren, logen, oplosmiddelen en oliƫn moeiteloos opnemen. Ze bestaan uit granulaten die geen vuil laag achterlaten. De absorptiekorrels worden bovendien bij hoge temperatuur gefabriceerd om vloeistoffen nog beter vast te houden. Zodra de korrels op je vloer liggen, is alle kans op uitglijden geweken.

Aanpassingen

Nu je huis netjes is, kun je gaan bedenken wat je allemaal aan je woning zou willen aanpassen. Ga je voor grote veranderingen, zoals een keuken of badkamer? Of ben je wel eens toe aan een nieuwe vloer? De vloer van je woning bepaalt voor een groot deel wat voor sfeer er in je huis hangt. Dat komt voornamelijk omdat de vloer een best groot oppervlakte in je woning in beslag neemt. Verdiep je dus eens in verschillende mogelijkheden wat betreft vloeren.

Kleur op de muur

Ook de muren in je huis nemen een groot deel van je woning in beslag en bepalen ook veel van de sfeer. Een ander kleurtje kan dan ook veel doen met de uitstraling. Zin in een zomerse kleur die goed te combineren is? Dan zit je met pastel tinten tegenwoordig helemaal goed. Dit zal je kamer een warme en fijne uitstraling geven.

point42

Website:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *