Zo krijg je een sfeervolle tuin

Zo krijg je een sfeervolle tuin

terrastegels 60x60

Vind je het lastig om je tuin een sfeervolle uitstraling te geven? Dat kan een hele uitdaging zijn. Je wil natuurlijk een gezellige tuin, maar hij moet ook praktisch zijn. In deze blog geven we tips om een gezellige tuin te creëren. Of je nu een beginnende tuinierder bent, of al wat meer ervaren, in beide gevallen kunnen deze tips je helpen!

Sfeervolle, maar ook milieuvriendelijke tuin

Kies voor duurzaamheid bij het inrichten van je tuin. In een duurzame tuin kan de natuur namelijk zijn eigen gang gaan, waardoor je een steentje bijdraagt aan een beter klimaat. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een moestuin aan te leggen. Een moestuin staat niet alleen gezellig, maar zorgt ook voor gezond en biologisch voedsel. Groenten die gemakkelijk te telen zijn, zijn bijvoorbeeld spinazie, sla en wortelen. Maar ook kruiden als bieslook en rozemarijn zijn aan te raden als je net begint met je moestuin. Wat een fijn vooruitzicht om van je eigen moestuin te kunnen eten! Aanbevolen wordt om met je moestuin na de vorstperiode te beginnen.

Borderplanten

Je kunt je moestuin afschermen van de rest van de tuin, door borderplanten te plaatsen. In een border staan diverse soorten bloemen en planten. Ook wordt er in een border gewerkt met hoogte- en kleurverschil. Daardoor ontstaat er dynamiek en een speels effect in je tuin. Een border kan bovendien worden aangelegd in een grote en kleine tuin. De inrichting bepaal je helemaal zelf. Wel is het van belang na te denken over de plaats en indeling van de border. Dit komt omdat de grondsoort, bloeitijd en zonuren van invloed zijn op het succes van de border. 

Verschillende hoekjes

Je krijgt ook sfeer in je tuin door deze op te delen in verschillende hoekjes. Je kunt bijvoorbeeld in de hoek van je tuin een bank of stoel plaatsen, met wat fijne kussens en verschillende lampjes. Daar kun je op een zomerdag je even heerlijk afzonderen van de rest van de wereld en met een boek of tijdschrift genieten van de rust. Als je het gezellig vindt om met familie of vrienden te eten, kun je ook een gezellige eethoek maken in je tuin. Zorg voor een mooie eettafel met stoelen, bijvoorbeeld op een terras met terrastegels 60×60. Dat staat erg sfeervol. Gezellige avonden gegarandeerd! Het is een fijn vooruitzicht om tijdens de warme zomeravonden lekker lang te tafelen in je eigen tuin en genieten van lekker eten. Geniet ervan!

point42

Website:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *